Ballina Kulturë Feja BIK: Myftiu Tërnava hyri në brendësi të Qabesë

BIK: Myftiu Tërnava hyri në brendësi të Qabesë

Myftiu Naim Tërnava, mbrëmë pas mesnatës ka hyrë në brendësi të Qabesë në Mekë.

Ky lajm është bërë i ditur nga njoftimi i BIK-ut në Facebook, ku thuhet se Tërnava ishte në mesin e personaliteteve të përzgjedhura për të hyrë brenda Qabesë.

“Krerët e disa delegacioneve të përzgjedhura pjesëmarrës me ftesë të ministrit të Haxhit, z. Tevfik Rebiah, në Konferencën dhe panairin për shërbimet e Haxhit dhe Umres, i cili po mbahet në Xhide të Arabisë Saudite, mbrëmë pas mesnatës vizituan Mekën e shenjtë ku iu ofrua mundësia ta vizitojnë edhe Xhaminë e Shenjtë, Qabenë. Në mesin e këtyre delegacioneve të përzgjedhura ishte edhe Myfitu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, ku në një ambient imanor i mbushur me mallëngjim dhe përulje ndaj Krijuesit Suprem, Allahut xh.sh., u privilegjuan dhe hynë në brendësinë e Qabesë së nderuar. Aty falen dy rekate namaz nafile, si dhe iu lutën Allahut xh.sh. për mëshirë, mbarësi dhe mirësi për gjithë globin”, thuhet në njoftim.

Exit mobile version