Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Covid-19 – Kujdesi intensiv në spitalet austriake drejt tejkalimit të kapaciteteve

Covid-19 – Kujdesi intensiv në spitalet austriake drejt tejkalimit të kapaciteteve

Shifrat e infektimit me COVID-19 dhe shtrimet në spital në Austri po vazhdojnë të rriten, duke iu afruar një pragu të vendosur nga qeveria që shkakton kufizime në restorante.

Në 24 orët e fundit u raportuan 4 523 raste, treguan sot shifrat e qeverisë, ndërsa shtretërit e kujdesit intensiv ishin 292 pacientë me COVID-19.

Kur ky numër arrin në 300, hyn në fuqi faza e dytë e planit të veprimit me pesë faza të qeverisë.

Në këtë pikë, qasja në restorantet dhe baret e natës vonë, si edhe në vendet e skive, do të lejohet vetëm për personat e shëruar dhe të vaksinuar kundër COVID-19.

Në 500 shtretër të kujdesit intensiv të zënë, ky rregull do të zbatohet për të gjitha objektet e ushqimit dhe pijeve.

Në 600 shtretër, ka një bllokim të ashpër për personat e pavaksinuar, të cilët do të lejohen të dalin nga shtëpia vetëm me një arsye të vlefshme. /atsh

Exit mobile version