Ballina Lajmet Daçiç: Nuk do të ketë referendum në Vojvodinë

Daçiç: Nuk do të ketë referendum në Vojvodinë

Duke komentuar mbi zgjedhjet e ardhshme të cilat do të mbahen në Bosnjë e Hercegovinë (BeH), Mal të Zi, Maqedoni dhe Austri, Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së Serbisë, Ivica Daçiç deklaroi se nuk është me rëndësi se cili opsion politik do të fitojë në kuptimin ideologjik, por se a janë të gjithë të përcaktuar për stabilitetin e rajonit.

“Serbia vazhdimisht thekson se nga ana jonë ekziston qasje konstruktive ndaj dialogut për të zgjidhur të gjitha çështjet e pazgjidhura. Nga ana tjetër, nuk mund që çështjet e hapura të na mbajnë të lidhur me të kaluarën, dhe të mos shikojmë se çfarë është në të tashmen dhe të ardhmen”, ka thënë Daçiç, duke shtuar se gjithçka varet nga udhëheqësit, gjegjësisht nga gatishmëria e tyre për të “shtyrë një politikë të stabilitetit rajonal”.

Exit mobile version