Ballina Lajmet Kosovë Dita e Çlirimit/ Prishtina me një sërë aktivitetesh

Dita e Çlirimit/ Prishtina me një sërë aktivitetesh

Me rastin e shënimit të 11 qershorit ditës së çlirimit të Prishtinës, Kryeqyteti për këtë vit ka organizuar një sërë aktivitetesh të ndryshme për nder të kësaj dite historike.

Në agjendën e bashkëlidhur i gjeni detajet për aktivitetet e organizuara të cilat planifikohen të ndodhin, nesër, me datë 11 qershor, në lokacione të ndryshme të Prishtinës.

Duke ju uruar 11 qershorin, ditën e çlirimit të Kryeqytetit, si dhe duke i uruar të gjitha të mirat për juve me kënaqësi ju ftojmë t’i ndiqni ngjarjet.

Ora 10:00 – Homazhe në Varrezat e Dëshmorëve

– Mbërritje e Kryetarit të Komunës dhe sistemimi i përfaqësuesve pjesëmarrës sipas protokollit.

– Ecje solemne dhe vendosje kurorash tek Varrezat e Dëshmorëve

– Vendosja e personaliteteve ne vendqëndrim

– Momenti i heshtjes

Subjektet e ftuara:

Kuvendi Komunal i Prishtinës

Drejtorët dhe Këshilltarët e Komunës së Prishtinës

Kryeshefat e Ndermarrjeve

Organizatat e Veteranëve

Ora 11:00 – Seancë në Kuvendin Komunal

– Respektimi i himneve

– Fjala e hapjes nga Z. Fehmi Kupina, Kryesues i Kuvendit Komunal

– Fjala e përfaqësuesit të organizatave të luftës, Z. Fatmir Sopi

– Fjala e Z. Përparim Rama, Kryetar i Kryeqytetit

– Votimi për titullin “Qytetar Nderi”, Jeremy John Durham Ashdown, Baron Ashdown of Norton-sub-Hamdon.

– Dhënia e titullit formalisht,vajzës së të ndjerit, Kate Ashdown.

– Fjalë falenderuese Kate Ashdown.

– Mbyllja e seancës

Subjektet e ftuara:

– Kuvendi Komunal i Prishtinës

– Drejtorët dhe Këshilltarët e Komunës së Prishtinës

– Kryeshefat e Ndërmarrjeve

– Përfaqësues të organizatave të Veteranëve

Të ftuar special

– Kate Ashdown dhe bashkëshorti

– Zëvendës Ambasadori i Britanisë së Madhe, Z. Paul O’Conner

Ora 12:00 – Parada e fëmijëve së bashku me FSK

– Nisja e fëmijëve dhe FSK nga Hotel Grand

– Kryetari së bashku me Ministrin Mehaj i presin në sheshin “Skënderbej”, ku përfundon edhe parada.

– Fjala e Kryetarit në skenë.

– Fjala e Ministrit të Mbrojtjes, Armend Mehaj

– Nisja e progamit kulturor

Ora 13:00 – Vizitë në ekspozitën “Rezistenca 1990”, artisti Hazir Reka

Vizitë e shkurtër në ekspozitë me drejtoreshën e kulturës, znj. Arta Balaj.

Vendi: Hotel Grand

Ora 20:45 – Koncerti i madh në sheshin “Skënderbej”

20:55 – Fjala e Kryetarit

21:00 – Performancë Getoari

21:30 – Performancë Majk

22:00 – Performancë Era Istrefi

Exit mobile version