Ballina Lajmet Kosovë Dodik: Kurti vazhdon të destabilizojë situatën në Ballkan, duke shmangur detyrimet e...

Dodik: Kurti vazhdon të destabilizojë situatën në Ballkan, duke shmangur detyrimet e ndërmjetme

Presidenti i Republikës Srpska Milorad Dodik tha sot se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, vazhdon të destabilizojë situatën në Ballkan, duke shmangur detyrimet ndërkombëtare dhe duke shtrembëruar faktet jo vetëm të së tashmes, por edhe të së kaluarës.

I pyetur nga Srna për të komentuar deklaratën e Kurtit, në të cilën ai krahasoi Republikën Srpska dhe Unionin e Komunave Serbe që mund të formohen në veri të Kosovës, tha se kjo është mënyra se si Serbia krijon entitete në Ballkan për të formuar, siç, “botën serbe”.

Dodik kujtoi se ZSO është pjesë e marrëveshjes së Brukselit që Kurti nuk dëshiron ta zbatojë, edhe pse ka karakterin e një detyrimi ndërkombëtar. Dodik vuri në dukje se Republika Srpska nuk u krijua si përgjigje e pakicës në BeH, por si përgjigje e njerëzve përbërës që kanë jetuar dhe do të vazhdojnë të jetojnë në atë zonë me shekuj. /dosja

Exit mobile version