Ballina Auto Elon Musk sjell “lajmin që mund të ndryshojë makinat përgjithmonë”

Elon Musk sjell “lajmin që mund të ndryshojë makinat përgjithmonë”

Aktualisht, makinat Tesla janë të pajisura me një sistem standard të ndihmës së shoferit të quajtur Autopilot.

Por konsumatorët mund të blejnë gjithashtu një sistem më të avancuar të quajtur “Drejtim i plotë vetë” për 15,000 dollarë.

FSD aktualisht është në modalitetin beta.

Beta, sipas shkronjës së dytë të alfabetit grek, përcakton një sistem në një fazë të avancuar zhvillimi, por që ende kërkon korrigjime përpara prodhimit të parë.

Faza beta është një mënyrë veçanërisht efektive për të marrë komente mbi defektet ose problemet e mundshme që hasen gjatë testimit.

Fillimisht, FSD ishte në beta private, domethënë i kufizuar ekskluzivisht për disa pronarë të Tesla-s.

Por më pas u zgjerua.

Sidoqoftë, merita e këtij versioni beta është se ruan entuziazmin rreth makinave Tesla.

Në këtë version të softuerit FSD Beta, makinat Tesla mund të lëvizin shumë mirë në rrugët dhe autostradat e qytetit, por Tesla vazhdon të pretendojë se një makinë e pajisur me këtë version nuk është ende autonome.

Me fjalë të tjera, shoferi duhet të vazhdojë të mbikëqyrë automjetin.

Prandaj, softueri është gjithashtu nën hetim nga rregullatorët amerikanë për përfshirjen e tij në incidente të shumta, disa prej të cilave kanë qenë fatale.

Dhe pavarësisht këtyre pengesave të mundshme rregullatore, Musk po ecën përpara.

Ai sapo ka deklaruar në Twitter se versioni i ardhshëm i FSD nuk do të jetë beta.

Megjithatë, ai u përmbajt të thotë nëse kjo do të thotë se autoprodhuesi do të fillojë fazën e prodhimit të softuerit.

“FSD Beta 12 ‘ndoshta më vonë këtë vit’”, shkruajti një fans i Tesla në Twitter më 26 qershor. “Versioni 12 nuk do të jetë beta”, tha Musk.

Ai nuk dha detaje, por njoftimi i tij sugjeron që përsëritja e ardhshme e FSD do të jetë një rishikim i plotë i softuerit.

Njoftimi ngjalli entuziazëm dhe pritje tek fansat e Tesla-s, të cilët nuk ngurruan t’i kërkonin atij të jepte hollësi.

Një nga pyetjet që u ngrit është se cili është orari për ardhjen e versionit të ardhshëm të FSD.

Ajo që është interesante është se vërejtja e Musk vjen disa javë pasi manjati i teknologjisë la të kuptohet se makinat Tesla mund të jenë plotësisht autonome që në fillim të këtij viti.

“Tesla do të ketë një lloj momenti ChatGPT, ndoshta nëse jo këtë vit, do të thoja jo më vonë se vitin e ardhshëm”, tha miliarderi për CNBC në maj, duke iu referuar chatbot-it bisedor, i cili është bërë imazhi i përparimit të bërë nga inteligjence artificiale.

“Tre milionë makina do të ecin vetë pa askënd. Dhe pastaj 5 milionë makina dhe më pas 10 milionë makina”.

Exit mobile version