Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Erdogan voton në Stamboll

Erdogan voton në Stamboll

Erdogan dhe gruaja e tij kanë mbërritur në shkollën e mesme Uskudar Saffet Celebi për të hedhur votat e tyre, raportoi Sinem Koseoglu i Al Jazeera nga Stambolli.

Turmat brohoritën për presidentin aktual ndërsa ai hyri në qendrën e votimit në lagjen Uskudar, tha Omar Lavi i Al Jazeera.

Erdogan përshëndeti mbështetësit teksa hodhi votën e tij në Stamboll, duke u bërë thirrje turqve të votojnë në zgjedhjet jetike.

“Mendoj se procesi i numërimit të votave do të jetë shumë i shpejtë sot. Është e rëndësishme të shohim zgjedhje të tilla për presidencën për demokracinë turke”, tha presidenti aktual pas votimit.

“Pjesëmarrja me 90 për qind është tipike në raundin e parë. Turqia konfirmoi aderimin e saj ndaj demokracisë me një pjesëmarrje 90 për qind në zgjedhje. Shpresoj që rezultatet e zgjedhjeve të jenë të mira për Turqinë. U bëjmë thirrje votuesve që të shkojnë në kutitë e votimit dhe t’i përmbahen demokracisë”, tha ai. /mesazhi

Exit mobile version