Ballina Lajmet Kosovë Fajon: Vizat tashmë varen nga Kosova

Fajon: Vizat tashmë varen nga Kosova

Eurodeputetja Tanja Fajon ka deklaruar për “Zërin” se pa miratimin e Marrëveshjes së Demarkacionit të Kufirit me Malin e Zi dhe pa luftimin e korrupsionit s’ka liberalizim të vizave për Kosovën me Bashkimin Evropian. Sipas saj, datën e heqjes së vizave tashmë e cakton Kosova

Pa u ratifikuar Marrëveshja për Demarkacion me Malin e Zi nuk do të ketë kurrfarë progresi të mëtejshëm në liberalizimin e vizave në instancat evropiane. Madje këtij kriteri duhet t’i shtohet edhe konkretizimi i luftës ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar në mënyrë që procesi të rifillojë. Kështu ka thënë në një intervistë dhënë “Zërit” raportuesja për liberalizimin e vizave me Kosovën në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon.

Fajon duke thënë se tani topi është në fushën e Kosovës, ka shtuar se me votën e fundit në LIBE Parlamenti Evropian i ka dërguar mesazhe të qarta lidershipit kosovar se ata janë seriozë rreth liberalizimit të vizave për kosovarët. “Vota e së hënës është jashtëzakonisht e rëndësishme. Komiteti përgjegjës në Parlamentin Evropian ka miratuar raportin tim për liberalizim të vizave për Kosovën. Ne i kemi dërguar një mesazh të qartë Kosovës që jemi të përkushtuar në këtë proces”, ka thënë Fajon për gazetën “Zëri”.

Exit mobile version