Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Franca ndalon burkinin, por shitja shumefishohet

Franca ndalon burkinin, por shitja shumefishohet

SYDNEY, AUSTRALIA - FEBRUARY 04: Mecca Laa Laa wears a 'Burqini' on her first surf lifesaving patrol at North Cronulla Beach February 4, 2007 in Sydney, Australia. The red and yellow 'Burqini' was specially designed for Muslim lifesavers to allow females to fulfil both their patrolling and religious obligations. (Photo by Matt King/Getty Images)

Polemikat e filluara pas ndalimit të veshjes burkini në disa qytete të Francës, kanë sjellë rritjen e shitjes së kësaj veshjeje të plazhit, ka thënë disenjatorja e veshjes Aheda Zanetti.

“Të dielën kemi marrë 60 porosi on line, që të gjitha nga jo myslimanët”, tha disenjatorja 48 vjeçare nga Sydney, e cila thotë se zakonisht merr nga 10 deri në 12 porosi në javë, transmeton rel.

Ajo tha se nuk mund ta saktësojë numrin e porosive të javës së kaluar por theksoi se po merr porosi mbështetëse që kur në disa qytete bregdetare të Francës morën vendimin që të ndalojnë veshjen e tillë në plazhe.

Nga mesi i javës kryeministri francez, Manuel Vals, u dha mbështetje kryetarëve të komunave, kryesisht të krahut të djathtë, që sollën vendimet për ndalim.

Zanneti, me prejardhje libaneze, sqaron se para dhjetë vjetësh në Sydney e ka zbuluar veshjen burkini duke e disenjuar si mjet për integrim që ju ndihmon grave muslimane që në plotëni ta gëzojnë të drejtën për rrezitje dhe larje. /rfe/

Exit mobile version