Ballina Lajmet Kosovë Gjuha shqipe bëhet gjuhë zyrtare në Mal të Zi

Gjuha shqipe bëhet gjuhë zyrtare në Mal të Zi

Gjuha shqipe bëhet zyrtare në: Podgoricë, Ulqin, Tivar, Plavë, Rozhajë dhe Tuz.

Ndryshimi i Ligjit mbi të drejtat dhe liritë e pakicave në Mal të Zi, parashikon zyrtarizimin e gjuhës së pakicave në të gjitha komunat ku ato përbëjnë 5% të popullsisë, raporton Fakte.

Sipas autoriteteve malazeze, gjuha shqipe, përveç në Ulqin, Tuz dhe Plavë, me ligjin e ri zyrtarizohet tani edhe në Rozhajë, Podgoricë dhe Tivar. Kjo përbën një hap të madh në drejtim të avancimit të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi.

Exit mobile version