Ballina Lajmet Kosovë Gjykata e Apelit ia vërteton dënimin me burg Sami Lushtakut

Gjykata e Apelit ia vërteton dënimin me burg Sami Lushtakut

Gjykata e Apelit ia ka vërtetuar dënimin me burgim edhe Sami Lushtakut, kanë thënë burime të Insajderit brenda kësaj Gjykate.
Përveç vërtetimit të dënimit për vrasjen e një civili shqiptar, identiteti i të cilit nuk dihet, sikurse nuk dihet as vendi i saktë ku është vrarë, Gjykata ia ka rritur dënimin prej 12 vjetësh kryetarit të paraburgosur të Skenderajt.

Lushtaku, që ka qenë komandant i Zonës Operative të Drenicës është dënuar dhe po mbahet në paraburgim së bashku me bashkëluftëtarë tjerë të “Grupit të Drenicës”. Midis tyre edhe komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Sylejman Selimi.

Selimit ndërkohë i është vërtetuar dënimin në rastin “Drenica 2”. Do të vuaj gjashtë vjet burgim. Ai, e ka të hapur procesin edhe në “Drenica 1” së bashku me Lushtakun dhe të tjerët.

“Edhe në rastin ‘Drenica 1’ nuk ka ndonjë ndryshim të madh. Është vërtetuar aktgjykimi i shkallës së parë”, ka thënë një burim brenda Gjykatës së Apelit.

Exit mobile version