Ballina Auto GM Defense ka ndërtuar një Hummer elektrik “për ushtrinë”

GM Defense ka ndërtuar një Hummer elektrik “për ushtrinë”

Një pjesë e vogël e imazheve janë shfaqur në internet që tregojnë një version ushtarak të GMC Hummer EV.

Makina është zhvilluar nga GM Defense dhe të shfaqur në ngjarjen Modern Day Marine 2023 në Uashington, DC.

Kompania i referohet krijimit të saj të fundit si Automjeti Elektrik Koncept Ushtarak (eMCV).

Sidoqoftë, ndërsa fliste me Breaking Defense, një zëdhënës i GM Defense vuri në dukje se kompania “po përpiqet të shfaqë atë që është në sferën e të mundshmes”, përcjell Telegrafi.

Megjithatë, nuk është ende e qartë nëse GM Defense e-MCV do të përdoret nga ushtria amerikane në të ardhmen e afërt.

Një mori ndryshimesh janë bërë në GMC Hummer EV që mund të drejtohet në rrugë, por bazat e tij mbeten të njëjta.

Si i tillë, eMCV mundësohet nga një paketë e madhe baterie 212 kWh ashtu si versioni civil, dhe gjithashtu ka të njëjtën shasi.

Interesant është fakti se motori elektrik është plotësuar nga një gjenerator 12 kW me naftë dhe duhet të jetë i mirë për rreth 300 milje (482 km) rreze me një karikim të vetëm.

GM Defense thotë kjo gjithashtu se mund të “plotësohet” me 100 milje (161 km) rreze në vetëm 12 minuta.

Exit mobile version