Ballina Arritje Teknologji Google ka fshirë 6 miliardë URL nga rezultatet e kërkimit në 10...

Google ka fshirë 6 miliardë URL nga rezultatet e kërkimit në 10 vitet e fundit

Thuajse 25 vite më parë Google nisi biznesin si një motor i thjeshtë kërkimi. Startupi gradualisht fitoi popullaritet dhe me kalimi e kohës u bë motori dominues i kërkimit.

Pronarët e të drejtave të autorit kërkuan nga Google të heqë 6 miliardë rezultate “pirate2 kërkimi në dekadën e fundit. Shumica e këtyre kërkesave janë pranuar ndërsa shkeljet mund të mos adresohen plotësisht por që Google është shprehur i gatshëm të ndërmarrë masa.

Thuajse 25 vite më parë Google nisi biznesin si një motor i thjeshtë kërkimi. Startupi gradualisht fitoi popullaritet dhe me kalimi e kohës u bë motori dominues i kërkimit.

Pozicioni si lider i tregut gjithashtu sjell përgjegjësit. 6 miliardë URL-të e fshira nga rezultatet e kërkimit janë raportuar nga 326,575 autorë të cilët kishin identifikuar 4,041,845 domaine të ndryshme.

10 dërguesit më të mëdhenj të kërkesave raportuan 2.5 miliardë URL ose 40% të totalit të lidhjeve.

Afro 400 domaine janë përgjegjëse për 41% të URL-ve të hequra nga Google përgjatë viteve. Sot motori i kërkimit vazhdon të fshijë nga rezultatet e kërkimit afro 1 milionë URL ndërsa ritmi i raportimit ka filluar të bjerë. /PCWorld Albanian

Exit mobile version