Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Gratë në Gaza lindin çdo ditë në ‘kushte të tmerrshme’

Gratë në Gaza lindin çdo ditë në ‘kushte të tmerrshme’

Gratë në Gaza po përballen me kushte të rënda gjatë lindjeve, me Fondin e Popullsisë së OKB-së (UNFPA) që raporton se 180 gra çdo ditë po lindin foshnja në mes të sulmeve të Izraelit, duke kufizuar ndjeshëm aksesin në shërbimet shëndetësore për nënat.

Spitali kryesor i Emirateve që mbikëqyr rastet e maternitetit në Gaza po funksionon përtej kapacitetit, duke liruar gratë që shërohen nga lindjet me prerje cezariane brenda një dite.

Situata ka bërë që shumë lindje të ndodhin në kushte të pasigurta dhe të papastra, pasi gratë luftojnë për të hyrë në spitale dhe janë të detyruara të lindin në strehimore.
UNFPA kërkon veprime të menjëhershme për të adresuar këtë situatë kritike.

Exit mobile version