Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Indonezi, hapet ekspozita me reliktet e profetit Muhamed

Indonezi, hapet ekspozita me reliktet e profetit Muhamed

Vizitorët mund të shohin të paktën dhjetë relikte të profetit Muhamed si këpucë, çallma, shpata dhe shkopinj

Në qytetin Tambun, në provincën Java Perëndimore të Indonezisë, është hapur një ekspozitë ku vizitorët mund të shohin reliktet e profetit Muhamed, raporton Anadolu Agency (AA).

Ekspozita tërhoqi shumë vëmendjen e njerëzve të zonës që duan të shohin objektet që ruajnë kujtimet e profetit Muhamed. Ekspozita vizitohet nga të moshuarit dhe shumë të rinj.

Vizitorët mund të shohin të paktën dhjetë relikte të profetit Muhamed si këpucë, çallma, shpata dhe shkopinj.

Qëllimi i ekspozitës është ruajtja e kujtimit dhe rritja e dashurisë së muslimanëve për të Dërguarin e Zotit.

Muhamedi ishte profeti i fundit i Zotit, sipas Islamit, i cili u dërgua nga Zoti te mbarë njerëzimi për të plotësuar besimin origjinal monoteist të të gjithë profetëve para tij, Ademit, Ibrahimit, Musait, Isait dhe profetëve të tjerë.

I lindur më 26 prill të vitit 570 në qytetin e Mekës, Muhamedi humbi prindërit në moshë të re dhe u rrit nën kujdesin e xhaxhait të tij Abu-Talib. Profeti Muhamed ndërroi jetë më 8 qershor të vitit 632 në Medine. /aa

Exit mobile version