Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Industria e armëve lulëzon ndërsa Evropa Lindore armatos Ukrainën

Industria e armëve lulëzon ndërsa Evropa Lindore armatos Ukrainën

Industria e armëve e Evropës Lindore po prodhon pushkë, predha artilerie dhe furnizime të tjera ushtarake me një ritëm që nuk është parë që nga Lufta e Ftohtë, ndërsa qeveritë në rajon udhëheqin përpjekjet për të ndihmuar Ukrainën në luftën e saj kundër Rusisë.

Aleatët kishin furnizuar me armë dhe pajisje ushtarake Kievit që kur Rusia pushtoi fqinjin e saj më 24 shkurt, duke shteruar stoqet e tyre gjatë rrugës.

Instituti Kiel për Ndjekjen e Ekonomisë Globale tregoi se Shtetet e Bashkuara dhe Britania dhanë ndihmën më të drejtpërdrejtë ushtarake për Ukrainën midis 24 janarit dhe 3 tetorit, me Poloninë në vendin e tretë dhe Republikën Çeke në të nëntën.

Disa vende të ish Traktatit të Varshavës janë ende të kujdesshëm ndaj Rusisë, zotërisë së tyre në kohën sovjetike, dhe e shohin ndihmën ndaj Ukrainës si një çështje të sigurisë rajonale.

Por dhjetra zyrtarë qeveritarë, kompani dhe analistë që folën për Reuters thanë se konflikti paraqiste gjithashtu mundësi të reja për industrinë e armëve të rajonit.

Exit mobile version