Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Izraeli rrëzon fshatin beduin të palestinezëve

Izraeli rrëzon fshatin beduin të palestinezëve

 Forcat izraelite të sigurisë sot kanë rrëzuar një numër të objekteve palestineze në Luginën e Jordanit në zonën e Bregut Perëndimor të pushtuar me pretendimet për mos posedim të lejeve për këto objekte, raporton Anadolu Agency (AA).

“Forcat izraelite kanë ndërhyrë në vendbanimin Beduin në al-Hadidiya në Luginën e Jordanit dhe bllokuan zonën duke mos lejuar afrimin e vendasve dhe gazetarëve”, tha për AA aktivisti palestinez Aref Draghma.

Ai shpjegoi se pala izraelite rrëzimin e objekteve e arsyeton me pretendimet për mospasje të lejeve.

Pala izraelite ende nuk është prononcuar rreth rastit.

Izraeli planifikon të dëbojë rreth 10 mijë familje beduine palestineze nga rajoni të cilin e ka hartuar në emrin Zona E1, e cila mendohet të shërbejë për lidhjen e vendbanimeve të kolonëve hebrenj nga Kudsi deri në Ma’al Adumim.

Me realizimin e këtij plani Izraeli do të ndante Bregun Perëndimor në dy pjesë, me çka do të rrezikonte planin palestinez për ndërtimin e një Palestine të pavarur brenda kufijve të vitit 1967.

Exit mobile version