Ballina Arritje arsim Këto shtete i ndalojnë këta emra për fëmijët (FOTO)

Këto shtete i ndalojnë këta emra për fëmijët (FOTO)

Prindërit në SHBA kanë shumë liri kur bëhet fjalë për emërtimin e fëmijëve të tyre. Në shumë raste, janë arsyetuar me argumentimin se bëhet fjalë për liri personale

Dhe ndonëse disa shtete kanë kufizime lidhur me atë se si prindërit mund t’i emërojnë fëmijët e tyre për arsye të caktuara praktike, Kushtetuta amerikane u siguron prindërve një autonomi të madhe për rritjen e fëmijëve të tyre.

Vendet e tjera, megjithatë, kanë një këndvështrim ndryshe shumë prej të cilëve mendojnë se nëse një prind nuk e ka interesin më të mirë për emrin e fëmijëve atëherë është përgjegjësia e qeverisë që të ndërhyjë. Dhe ka vende të tjera që janë veçanërisht të shqetësuara për ruajtjen e identitetit kulturor.

Këtu janë disa nga emrat e ndaluar në mbarë botën:

Samantha Lee/Business Insider

Samantha Lee/Business Insider

Samantha Lee/Business Insider

Samantha Lee/Business Insider
Samantha Lee/Business Insider
Samantha Lee/Business Insider
Samantha Lee/Business Insider

Samantha Lee/Business Insider

Samantha Lee/Business Insider
Samantha Lee/Business Insider

Exit mobile version