Ballina Artikuj LGBT, një komunitet që ka nevojë për ndihmë

LGBT, një komunitet që ka nevojë për ndihmë

Shkruan: Avni Tafili

Nuk duhet t’i sulmojme. Nuk sulmohet nje komunitet nevojtar, i semure, i devijuar, i lajthitur. Jo t’i luftojme, por te luftojme semundjen e tyre.

Te zbulojme arsyet qe i shtyne te lajthisin nga natyrshmeria, qe t’i sherojme e t’i riintegrojme ne shoqerine e natyrshme, normale.

Te dihen arsyet, nese i takojne shendetit mental, psikik a fizik. Dhe te trajtohen. Arsyet mund te jene edhe ato politike, ekonomike, sociale a kulturore. Edhe ndaj ketyre arsyeve paqesisht duhet vepruar.

Paraden e ketij komuniteti e shoh si, “Jemi te semure, kemi nevoje per trajtim”, e nuk dua ta shoh si, “Jemi te lajthitur e duam te lajthisim edhe te tjeret”.

Zoti i sherofte e na ruajtte nga lajthitja!

Exit mobile version