Ballina Lajmet Maqedonia shpall ditë zie

Maqedonia shpall ditë zie

Dita e sotme 8 gushti, është caktuar Ditë zie në Republikën e Maqedonisë. Vendimin e solli Qeveria në seancën e djeshme të jashtëzakonshme.

“Qeveria solli vendim për ekzistim të gjendjes së krizës në rajonin e Shkupit dhe Tetovës në kohëzgjatje prej 15 ditëve, si dhe vendim për ndarje e një shume të pakthyeshme në para në vlerë prej 300.000 denarëve për familjet e viktimave”, thuhet në kumtesën nga Qeveria.

Siç theksohet, Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim është e angazhuar që pajisjet e tërësishme, nga të gjitha rajonet në vend, t’i vendosë nën dispozicion të rajoneve të krizës, ndërsa komunave të cilat disponojnë me vakum cisterna u rekomandohet t’ua lënë në dispozicion Qytetit të Shkupit. “Qeveria e angazhoi Drejtorinë për Mbrojtje dhe Shpëtim menjëherë të bëjë angazhim të mekanizmave ndërtimore shtesë (ekskavatorëve dhe kamionëve), përmes marrëveshjeve të lidhura për shfrytëzim të mekanizmave ndërtimore nga firmat private dhe menjëherë të dërgohen dhe vendosen në funksion në rajonet e krizës”, thuhet në kumtesë.

Është sjellë vendim për ndarjen e naftës për nevojat e Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim , NP “Rrugët e Maqedonisë”, Ministrinë e Mbrojtjes dhe Ministrinë e Punëve të Brendshme. Është konkluduar që Ndërmarrja Publike për Rrugë Shtetërore të bëjë sanimin e qarkores e cila u dëmtua nga moti i lig.

“Në kontekst të vlerësimit më efikas dhe më të shpejtë të dëmeve të bëra, ndërsa me qëllim të formimit të numrit më të madh të komisioneve për vlerësim të dëmeve, Qeveria i angazhoi institucionet shtetërore të delegojnë njerëz të cilët do të vendosen në funksion të komisioneve komunale për vlerësim të dëmeve”, thuhet në kumtesën nga Qeveria.

Gjatë ditës, Qeveria do të mbajë edhe një seancë në të cilën sërish do të shqyrtohet situata momentale dhe pritet të konfirmohen masa dhe konkluzione të reja./alsat-m/

Exit mobile version