Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Marok, muslimanët mbushin xhamitë dhe sheshet për faljen e namazit të Kurban...

Marok, muslimanët mbushin xhamitë dhe sheshet për faljen e namazit të Kurban Bajramit

Në Marok, ku sot filloi të festohet Kurban Bajrami, miliona muslimanë e falën namazin e Bajramit në xhami dhe sheshe, raporton Anadolu.

Marokenët falën namazin e Bajramit në një atmosferë dashurie dhe vëllazërie.

Në qytetin Sale, i cili ndodhet në afërsi të kryeqytetit Rabat, besimtarët mbushën vendin e faljes së Bajramit në hapësirën e hapur për faljen e Bajramit.

Ndërsa shumica e besimtarëve që falin namazin e Bajramit preferojnë të veshin veshje tradicionale, vlen të përmendet se disa prej tyre veshin rroba që ndërthurin tradicionalen dhe modernen.

Pas faljes së namazit dhe hytbes së Bajramit, disa nga besimtarët u mblodhën dhe festuan me imamin, ndërsa disa nga banorët e qytetit bënë fotografi me njëri-tjetrin.

Exit mobile version