Ballina Lajmet Kosovë Mbahen dy seanca, një e jashtëzakonshme e thirrur nga opozita

Mbahen dy seanca, një e jashtëzakonshme e thirrur nga opozita

Kuvendi i Kosovës mban sot seancë të jashtëzakonshme në ora 14:00 për ratifikimin e tri marrëveshjeve ndërkombëtare e thirrur nga opozita.

Seanca do të mbahet me kërkesës së opozitës – LDK, VV, PSD dhe dy deputetëve të pavarur.

R e n d i i d i t ë s

Votimi i Projektligjit nr. 06/L-090 për Ratifikimin e Marrëveshjes Financiare për IPA 2017, pjesa e parë, ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian,
Votimi i Projektligjit nr. 06/L-094 për Ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi pjesëmarrjen e Kosovës në programin “Evropa për qytetarët”,
Votimi i Projektligjit nr. 06/L-095 për ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Komisionit Evropian dhe Kosovës mbi pjesëmarrjen e Kosovës në “ERASMUS +” Programin e Unionit për Arsim, Trajnim, Rini dhe Sport,
Shqyrtimi i Projektligjit nr.06/L-099 për aderimin e Kosovës në Marrëveshjen për themelimin e Shkollës Rajonale të Administratës Publike (ReSPA).
-Pas përfundimit të kësaj seance, Kuvendi do të vazhdojë punimet me pikat e mbetura nga seanca e datës 14 shtator.

Vazhdimi i Seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës
Koha për pyetje parlamentare,
Votimi i Raportit vjetor të Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale të Kosovës për vitin 2017,
Votimi në lexim të dytë i Projektligjit nr. 06/ L-010 për Noterinë
Votimi i Propozim-rezolutës nga debati parlamentar për dialogun me Serbinë,
Votimi në lexim të dytë i Projektligjit nr. 06/L-067 për plotësimin edhe ndryshimin e Ligjit nr. 04/L-063 për Hekurudhat e Kosovës,
Votimi në parim i Projektligjit nr. 06/L-084 për mbrojtjen e fëmijës,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 06/L-065 për shqyrtimin dhe vërtetimin e pasurisë së pajustifikueshme,
Votimi në lexim të dytë i Projektligjit nr. 06/L-059 për Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz,
Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 06/L-035 për veprimtaritë hidrometeorologjike,
Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 06/L-038 për shërbimet postare,
Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit Nr. 02/L-31 për Lirinë Fetare në Kosovë,
Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për miniera dhe minerale,
Votimi i Raportit vjetor i Autoritetit rregullator për ujëra për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të performancës së Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullator të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Radiotelevizionit të Kosovës për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullativ të Hekurudhave për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës për vitin 2017,
Votimi i Raportit vjetor të Autoritetit të Aviacionit Civil për vitin 2017,
Votimi i Propozim-vendimit të Komisionit për Buxhet dhe Financa për caktimin e pagës së kryesuesit dhe anëtarëve të Komisionit për Ndihmë Shtetërore,
Votimi i Propozimit të grupeve parlamentare të AAK-së dhe Nismës Socialdemokrate për zëvendësimin e anëtarëve në komisionet parlamentare,
Zgjedhja e tre (3) anëtarëve të Bordit te RTK-së,
Votimi për formimin e Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për (1) një anëtar të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës nga komuniteti shqiptar,
Votimi i Propozimit për zëvendësimin e dy (2) anëtarëve të Komisionit Hetimor Parlamentar në lidhje me shpenzimet për lobim nga ana e Presidencës dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës
Debat parlamentar, sipas kërkesës së deputetes Donika Kadaj-Bujupi, mbështetur edhe nga 7 deputetët nënshkrues nga GP i AAK-së, në lidhje me shtesat e fëmijëve.

Exit mobile version