Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Mbyllja e pjesshme e qeverisë amerikane thyen rekord si më e gjata...

Mbyllja e pjesshme e qeverisë amerikane thyen rekord si më e gjata ndonjëherë

Mbyllja e pjesshme e qeverisë së SH.B.A.-së është bërë më e gjata, duke thyer rekord, e cila nuk duket të ketë fund.

Të shtunën, ajo arrin ditën e 22-të, duke parakaluar rekordin e mëparshëm, mbylljen 21-ditore në 1995-96 nën atë të ish presidentit Bill Clinton.

Presidenti Donald Trump po refuzon të miratojë një buxhet nëse nuk përfshin fonde për një mur në kufirin meksikan.

Demokratët e kanë refuzuar kërkesën e tij për 5.7 miliardë dollarë.

Rreth një e katërta e qeverisë federale është ende jashtë funksionit derisa të arrihet një plan shpenzimi, duke lënë 800,000 punonjës të papaguar.

Të premten, këta punëtorë, duke përfshirë rojet e burgut, stafin e aeroportit dhe agjentët e FBI-së, humbën pagat e tyre të para të vitit.

Ndërkohë, Presidenti Trump ka qartësuar spekulimet se ai është gati të deklarojë një emergjencë kombëtare në mënyrë që të anashkalojë Kongresin dhe të marrë paratë që i nevojiten. Muri i tij i propozuar kufitar ishte një premtim kryesor për zgjedhjet.

Ai e përshkroi një deklaratë emergjente si një “rrugë të lehtë” dhe tha se ai do të preferonte që Kongresi të zgjidhë problemin.

Por ai shtoi: “Nëse ata nuk mund ta bëjnë këtë … Unë do të deklaroj një emergjencë kombëtare. Kam të drejtën absolute.”

Korrespondentët thonë se demokratët do të ngrinin një sfidë të menjëhershme ligjore nëse Trump bën një veprim të tillë.

Exit mobile version