Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Merkel heqë dorë nga udhëheqja e CDU pas 18 vjetësh

Merkel heqë dorë nga udhëheqja e CDU pas 18 vjetësh

Pas një humbje masive të votave në zgjedhjet e Hessenit, Merkel njoftoi gatishmërinë e saj për t’u larguar nga udheheqja e CDU pas 18 vjetësh.

Pasardhësi i Merkelit mund të zgjidhet në konferencën e partisë CDU në Hamburg në fillim të dhjetorit.

Në 18 vitet e saj si udhëheqëse e CDU, Merkel gjithmonë ka theksuar se lidershipi dhe kancelari i partisë ishin unik.

Ashtu si dy javë më parë në zgjedhjet e Bavarisë, CDU / CSU pësoi humbje me dy shifra në zgjedhjet e shtetit Hesse të dielën.

Thirrjet për ndryshime të stafit brenda CDU-së janë bërë më të forta pas këtyre rezultateve. /MESAZHI/

Exit mobile version