Ballina Lajmet Kosovë Miratohet buxheti i komunës së Prishtinës

Miratohet buxheti i komunës së Prishtinës

Kuvendi komunal i Prishtinës ka votuar buxhetin për vitin e ardhshëm.

Në mbledhjen që është duke u mbajtur sot buxheti i komunës u votua pas tri orë diskutimesh.
Për miratimin e buxhetit 40 asamblistë votuan për, tre kundër dhe pesë abstenuan.

Për buxhetin e vitit 2017 Qeveria e Kosovës ka ndarë 62 milionë euro, raporton Koha.net.

Zyrtarët e komunës së Prishtinës ankohen për pakësim të buxhetit si donacion të Qeverisë. E lidhin problemin edhe me përcaktimin e statusit të Kryeqyteti. Këshilltarë opozitarë akuzojnë ekzekutivin për buxhet simbolik për nevojat e kulturës, një fushë që do të duhej të kishte trajtim tjetër për një kryeqytet.

Exit mobile version