Ballina Lajmet Kosovë MTI paralajmëron fermerët të mos i rrisin çmimet, ndryshe do ketë masa

MTI paralajmëron fermerët të mos i rrisin çmimet, ndryshe do ketë masa

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë iu ka bërë thirrje të gjithë fermerëve të pemëve dhe përimeve të mos luaj me çmimet e tregut duke e dëmtuar konsumatorin.

“Ministria e Tregtisë dhe Industrisë iu bënë thirrje të gjithë fermerëve të pemëve dhe perimeve që janë të mbrojtur me vendimin 02/57 të Qeverisë së Kosovës që të mos luajnë me çmimet e tregut duke dëmtuar konsumatorin”, thuhet në njoftim.

Më pas thuhet, se Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është duke e monitoruar tregun çdo ditë dhe nëse gjejmë se çmimet e pemëve dhe perimeve, janë ngritur do të reagojmë me heqjen e masës së përkohshme mbrojtëse, transmeton lajmi.net.

Qëllimi i masës mbrojtëse është për t’i mbrojtur prodhuesit vendor nga konkurrenca e padrejtë, por jo dëmtimi i konsumatorëve me ngritje të çmimeve.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është duke u angazhuar fuqishëm që t’iu del në mbrojtje prodhuesve vendor, por jo duke i dëmtuar konsumatorët.

Exit mobile version