Ballina Lajmet Kosovë Mungon transparenca për dokumentet publike

Mungon transparenca për dokumentet publike

Kosova thuhet se ka infrastrukturë të mirë ligjore për qasjen tek dokumentet publike, por shoqëria civile dhe gazetarët thonë se janë përballur shpesh me mos përgjigje për informatat e kërkuara nga institucionet e vendit.

Vëzhguesit thonë se problemi më i madh është qasja tek kontratat për projektet infrastrukturore dhe kontratat për kryerjen e shërbimeve për qeverinë të cilat sipas tyre, përfshijnë interesa biznesi dhe politike, raporton VOA.

Kjo sipas tyre, jep një mesazh për mungesë transparence, që shihet si një faktor i rëndësishëm për luftuar korrupsionin në vend.

Exit mobile version