Ballina Lajmet Kosovë Muri i “frikshëm” i Mitrovicës

Muri i “frikshëm” i Mitrovicës

Ndërtimi i një muri deri në 70 centimetra i lartë në pjesën veriore të urës mbi lumin Ibër nuk shihet si rrezik nga Qeveria e Kosovës, madje pushteti thotë se ai nuk do të jetë mur, porse është pjesë e shëtitores për këmbësorë e që është pjesë e projektit të Bashkimit Evropian. Ndërkohë, opozita e vlerëson si të frikshëm ngritjen e këtij muri. Sipas opozitarëve, përmes murit po betonizohet ndarja e Kosovës.

Qeveria e Kosovës ka thënë se nuk do të ketë mur në pjesën veriore të Mitrovicës, porse punimet që janë duke u bërë pak metra larg Ibrit kanë të bëjnë me rregullimin e një shëtitoreje për këmbësorë e që është projekt i Bashkimit Evropian.

Ndërkohë, Inspektorati i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka sqaruar për gazetën “Zëri” se punimet janë duke u zhvilluar sipas marrëveshjes së arritur në shkurt të vitit të kaluar ndërmjet institucioneve të Kosovës dhe kryetarit të Mitrovicës Veriore Goran Rakiq për rrëzimin e murit, që ishte ndërtuar në dhjetor të vitit 2016 në këtë vend.

Në anën tjetër, opozita kosovare ngritjen e një muri të tillë e sheh si rrezik për “betonizim të ndarjes së Kosovës”.

Zyra e Kryeministrit ka thënë për gazetën “Zëri” se nuk bëhet fjalë për ngritje të murit në atë pjesë, porse ai ndërtim është pjesë e projektit të Bashkimit Evropian.

Exit mobile version