Ballina Artikuj “Ne jemi njerëz, jo të pagabueshëm; përpiqemi në shërbim të Islamit dhe...

“Ne jemi njerëz, jo të pagabueshëm; përpiqemi në shërbim të Islamit dhe mbrojtjes së çështjeve të tij.

“Ne jemi njerëz, jo të pagabueshëm; përpiqemi në shërbim të Islamit dhe mbrojtjes së çështjeve të tij.
Ndoshta përpjekja jonë ka qenë e gabuar, e megjithatë ne jemi të justifikuar, bile shpërblehemi me një shpërblim të vetëm, siç ka ardhur në hadithin e saktë!
Kjo nuk na dëmton të punojmë dhe të gabojmë, por ajo që na dëmton është të dembelosemi dhe të rrimë pasivë (pa bërë gjë).
Allahu e ka larguar gjynahun nga gabuesit dhe nuk e ka larguar nga pasivët (që rrinë kot, pa bërë gjë)!”
——-
Shejkh Jusuf El-Karadavi (Allahu e mëshiroftë)

Exit mobile version