Ballina Kulturë Në kujtim të lindjes së Shejkh Muhamed El-Gazalit – 22 shtator 1917

Në kujtim të lindjes së Shejkh Muhamed El-Gazalit – 22 shtator 1917

“Dijetarët së pari, pastaj masa e myslimanëve, duhet të kenë zërin kumbues të opozitarizmit dhe shkopin përvëlues të tërheqjes së vëmendjes; gjuhë kritike, që zbulon dyshimin dhe tregon gabimin, dhe që nuk i bën mbroje pushtetarit kur largohet nga e vërteta dhe që shpif ndaj popullit e luan me Islamin.
Nëse dijetarët neglizhojnë në këtë drejtim, atëherë ata nuk kanë asgjë tek Allahu..!”

Nga: Lavdrim Hamja

Exit mobile version