Ballina Lajmet Kosovë Në mungesë të deputetëve dështon mocioni për veriun

Në mungesë të deputetëve dështon mocioni për veriun

Në Kuvendin e Kosovës nuk ka pasur mjaftueshëm deputetë për të votuar mocionin të cilin e propozoi deputeti i Vetëvendosjes, Ismail Kurteshi, pas interpelancës që kishte thirrur bashkë me 7 deputetë të tjerë ndaj kryeministrit, për gjendjen në veri.

Kryesuesi i seancës, Sabri Hamiti, ka thënë se nuk ka kuorum, deri sa ka lutur deputetët e Vetëvendosjes që të jenë më konstruktivë në seancat tjera.

Njësoj kishte ndodhur edhe me interpelancën e parë, atë për Kodin telefonik.

Sipas Hamitit, dy mocionet do të votohen seancën e radhës.

Ndërsa, ky është tekstit i mocionit i paraqitur nga deputeti Kurteshi:

Qeveria dhe ministrat respektivë të veprojnë në terren për ndalin e çdo veprimi për ndërtimin e një lagje kolonizuese në veri.

Qeveria duhet të garantojë kthimin e qytetarëve në shtëpitë e tyre në veri të Mitrovicës.

Exit mobile version