Ballina Lajmet Nikoliq: Kosova nuk do të jetë kurrë anëtare e OKB-së

Nikoliq: Kosova nuk do të jetë kurrë anëtare e OKB-së

Kosova nuk do të jetë anëtare e OKB-së derisa Serbia të ketë miqtë e saj në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, ka deklaruar presidenti serb, Tomislav Nikoliq.

“Është duke u bërë një presion i madh ndaj vendeve që nuk e kanë njohur të ashtuquajturën pavarësinë e Kosovës, për ta bërë atë, por ne do të luftojmë më gjithë forcën tonë dhe kurrë i ashtuquajturi shteti i Kosovës nuk do të bëhet anëtare e OKB-së, përderisa Serbia të ketë miqtë e saj në këtë organizatë”, ka thënë Nikoliq para gazetarëve, transmeton lajmi.net.

Ai ka shtuar, se problemi i Kosovës e ka përcjell që prej fillimit të mandatit të ti, se çdoherë ka parë gjithë atë presion që iu është bërë shteteve që nuk e kanë njohur Kosovën.

Sipas tij, të gjitha vendet që nuk e kanë njohur Kosovës e kanë kuptuar se si Kosova ka shpallur pavarësinë, dhe përkundër vazhdimit të presionit nuk do të jetë e mundur që ta njohin atë.

Exit mobile version