Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Palestinë: Këtu është një përmbledhje e zhvillimeve më të fundit

Palestinë: Këtu është një përmbledhje e zhvillimeve më të fundit

Agjencia e OKB-së për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë (UNRWA) thotë se hera e fundit që dërgoi ushqim në Gazën veriore ishte më shumë se një muaj më parë, duke shtuar se uria në zonë mund të shmanget nëse lejohen më shumë karvane ushqimore.

Ministria e Shëndetësisë në Gaza thotë se pacientët e dializës dhe kujdesit intensiv po përballen me vdekjen në Gazën veriore pasi spitaleve po u mbarojnë karburantet.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu thekson se sulmi në qytetin e mbushur me njerëz të Rafahut do të ndodhë, por mund të vonohet nga një marrëveshje robërish.

Zyrtari amerikan Jake Sullivan thotë se një marrëveshje armëpushimi Izrael-Hamas është “ende në negociata”.

Brigadat al-Quds të Xhihadit Islamik pretendojnë disa sulme kundër forcave izraelite në Gaza.

Ministrat e Informacionit të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) dënojnë “shtypjen sistematike, masakrën dhe gjenocidin e civilëve palestinezë” dhe bëjnë thirrje për një armëpushim të pakushtëzuar në Gaza.

Exit mobile version