Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Parlamenti ukrainas voton pro uljes së kufirit të moshës për rekrutët

Parlamenti ukrainas voton pro uljes së kufirit të moshës për rekrutët

Parlamenti i Ukrainës ka votuar për uljen e kufirit të moshës për rekrutët për shërbimin ushtarak.

Verkhovna Rada votoi në favor të legjislacionit të propozuar për uljen e moshës maksimale për regjistrimin e rekrutëve nga 27 në 25 vjeç, shkruante në llogarinë e tij në Telegram politikani ukrainas, Yaroslav Zhelezniak.

Rekrutimi i të rinjve në Ukrainë është i ndryshëm nga mobilizimi ushtarak gjatë luftës. Të rinjtë trajnohen në baza ushtarake, por rrallë dërgohen në vijën e parë të frontit.

Mobilizimi ushtarak gjatë luftës vlen për meshkujt deri në 60 vjeç.

Exit mobile version