Ballina Lajmet Kosovë Prokuroria u ikën hetimeve për listat e fryra të veteranëve

Prokuroria u ikën hetimeve për listat e fryra të veteranëve

Rrëfimi i ish-luftëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Kushtrim Zeka nga Pataqani i Rahovecit, se si janë blerë certifikatat e veteranëve të luftës, nuk i ka mjaftuar Prokurorisë së Shtetit si bazë për nisjen e hetimeve.

Për Prokurorinë nuk ka çuar peshë as deklarimi i këtij ish-luftëtari se i di me emër dhe mbiemër personat që e kanë blerë statusin e veteranit.

Në përgjigjen e Prokurorisë thuhet se “kushdo që konsideron se ka prova, mund t’i drejtohet Çrokurorisë për t’ia paraqitur ato”.

Por, juristi nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, thotë se prokurori në këtë rast duhet që urgjentisht personin në fjalë ta marrë si dëshmitar dhe të iniciojë rast lidhur me dyshimet ose pretendimet se ka mundur të ketë keqpërdorime gjatë përpilimit të listave të veteranëve.

Exit mobile version