Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Rreth 300 hebrenj hyjnë me dhunë në kompleksin Al-Aksa

Rreth 300 hebrenj hyjnë me dhunë në kompleksin Al-Aksa

Afër 300 hebrenj sot dhunshëm kanë hyrë në kompleksin e xhamisë Al-Aksa në Jerusalemin Lindor, prej të cilëve dhjetëra janë arrestuar, raporton Anadolu Agency (AA).

Zëdhënësi i policisë izraelite Micky Rosenfeld deklaroi se incidenti ka ndodhur gjatë një feste hebreje.

Disa hebrenj janë arrestuar pasi, siç thuhet, devijuan nga rruga e miratuar e lëvizjes brenda kompleksit.

Për muslimanët Al-Aksa paraqet vendin e tretë më të madh të shenjtë, ndërsa nga ana tjetër hebrenjtë konsiderojnë se në këtë vend kanë ekzistuar dy tempuj hebrenj.

Ky vend shpesh herë është skenë e konflikteve të dy grupeve fetare veçmas për arsye sepse izraelitët në të shumtën e rasteve në vendin e shenjtë arrijnë me shoqërinë e policisë izraelite.

Exit mobile version