Ballina Auto Sa mund të ecë makina më e ngadaltë në botë?

Sa mund të ecë makina më e ngadaltë në botë?

Ndonëse të gjithë jemi të dhënë pas shpejtësisë, por a e keni menduar ndonjëherë të vozitni makinën më të ngadaltë në botë?

Një vozitje e relaksuar pas një makine me fuqi të ulët mund të ketë përfitimet e veta unike. Mund të shërbejë në ekonomi më të mirë të karburantit, më pak karbon në mjedis dhe nuk keni probleme me bileta për tejkalim shpejtësie.

Ndonëse ka një pjesë të vogël të makinave më të ngadalta në treg, cila është makina më e ngadaltë në botë?

Makina më e ngadaltë në botë është Peel P50, e prodhuar nga Peel Engineering. Është aq e ngadalshme sa është bërë pjesë e historisë. Ndonëse mban rekordin Guinness si makina më e vogël që është bërë ndonjëherë, ajo gjithashtu mban titullin si më e ngadalta.

A mund ta parashikoni se sa shpejt ecën makina më e ngadaltë në botë? Vetëm 45 kilometra në orë. Shpejtësia e automjetit elektrik është e kufizuar qëllimisht në atë diapazon, pasi slogani i Peel ka qenë gjithmonë – është më lirë se sa të ecësh në këmbë.

Peel P50 doli në treg në vitin 1962. Me 54 inç gjatësi, makina me tre ishte dhe është ende makina më e vogël në botë.

Kompania e ndërpreu atë në vitin 1969, por e ktheu në prodhim në vitin 2010. Aktualisht ajo prodhon një version me benzinë dhe një version elektrik të makinës.

Exit mobile version