Ballina Lajmet Kosovë Shala për Ushtrinë: Pavarësisht reagimeve, nuk ka kthim prapa

Shala për Ushtrinë: Pavarësisht reagimeve, nuk ka kthim prapa

Deputeti i Nisma për Kosovën, Haxhi Shala ka thënë se partia e tij e mbështetë Ligjin për transformimin e FSK-së në Ushtri.

“Si Ligj e kemi marrë dje, secili deputet i Parlamentit, e kemi shqyrtuar ndonëse jo në detaje, por ne si Nisma i kemi dhënë mbështetje të fuqishme këtij Ligji, edhe pse është vonuar shumë”.

“Gjithçka që shkon në të mirë të vendit pavarësisht kush e merr iniciativën, ne si Nismë i përkrahim andaj edhe i kemi dhënë mbështetje të fuqishme”.

Ai megjithatë është shprehur se formimi i Ushtrisë është vonuar.

“Edhe koalicioni që është formuar para 3 vjetësh, ka qenë i informuar se Lista Serbe nuk do ta votojë asnjëherë këtë Ligj. Jemi vonuar me formimin e Ushtrisë së Kosovës”.

Shala si i ftuar në Ballë për Ballë të emisionit Ora e Fundit në Klan Kosova ka thënë se pavarësisht reagimeve të ashpra që kanë ardhur nga SHBA-të dhe NATO, ky Ligj duhet të vazhdohet para.

“Presidenti është dashur të konsultohet me institucionet ndërkombëtare ose nga partnerët që e kanë sjellë FSK-në ku është këtu sot”.

“Reagimet e sotme nga SHBA-të dhe NATO kane qenë të ashpra, por kjo punë nuk duhet të kthehet më prapa. Nuk besoj se do të jetë interes i NATO-s ose SHBA-së që të ftohen raportet me Kosovën”.

Exit mobile version