Ballina Lajmet Rajon dhe Botë SHBA: Edhe 275 milionë dollarë ndihmë shtesë për Ukrainën

SHBA: Edhe 275 milionë dollarë ndihmë shtesë për Ukrainën

Pentagoni njoftoi se është miratuar një ndihmë shtesë prej 275 milionë dollarësh për sigurinë për Ukrainën.

“Ky autorizim është tërheqja e njëzet e shtatë e pajisjeve nga administrata Biden nga inventarët e DoD për Ukrainën që nga gushti 2021”, thuhet në një deklaratë nga Departamenti i Mbrojtjes.

Paketa përfshin armë dhe predha artilerie, si dhe pajisje për të ndihmuar Ukrainën të forcojë mbrojtjen e saj ajrore, sipas deklaratës.

Departamenti i Mbrojtjes tha se SHBA-ja ka dhënë më shumë se 19 miliardë dollarë ndihmë për Ukrainën që nga fillimi i luftës në shkurt.

Exit mobile version