Ballina Argëtim Si funksionojnë shkallët elektrike? (VIDEO)

Si funksionojnë shkallët elektrike? (VIDEO)

Shkallet e para levizese u zbuluan ne vitin 1896, dhe qe nga atehere, nuk kane rreshtur se perdoruari. Motori elektrik i tyre e levize zingjirin e shkalleve, duke e bere te lehte qe te ngjitesh dhe zbritesh nga shkallet.

Secila shkalle ka nga dy sete rrotash, qe e drejtojne nga lart apo poshte.

Shkallet elektrike sherbejne vecanerisht ne qendra te medha tregtare dhe aeroporte dhe zvogelojne turmat e medha per shkak te efikasitetit te madh qe e kane. Por videoja e meposhtme tregon se si punon nje eskalator, dhe jua shpjegon makinerine qe e ve ate ne levizje. /MESAZHI/

Exit mobile version