Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Spanjë: Mbi 500 incidente islamofobe në vitin e kaluar 2017

Spanjë: Mbi 500 incidente islamofobe në vitin e kaluar 2017

Më shumë se 500 incidente islamofobe u regjistruan në Spanjë vitin e kaluar, duke përfshirë gratë, fëmijët dhe disa xhami, raporton një grupi të shoqërisë civile.

Detajet e incidenteve janë dokumentuar në raportin “Islamofobia në Spanjë 2017” të lëshuar të premten nga Platforma e qytetarëve kundër islamofobisë (PCI).

Një trend rritës i paragjykimeve kundër Islamit u vu në dukje sidomos nga mediat dhe fushatat e internetit nga grupe të ekstremit të djathtë, thuhet në raport.

Nga 546 incidente islamofobe, 386 ishin media dhe internet, ndërsa 48 përqind përbënin sulme verbale kundër Islamit dhe muslimanëve.

Njëzet e një për qind e incidenteve ishin kundër grave, 8 për qind ishin në shënjestër të meshkujve, 4 për qind ishin të drejtuar kundër fëmijëve dhe 7 për qind ishin xhami të synuara. Kishte gjithashtu sulme ndaj bizneseve dhe shoqatave të komuniteteve myslimane.

Nga të gjitha incidentet islamofobike të dokumentuara nga PCI në 2017, 51 përqind ndodhën në rajonin verilindor të Katalonjës, duke u pasuar nga Andaluzia me 22 përqind dhe Valencia me 20 përqind./MESAZHI/

Exit mobile version