Ballina Arritje Teknologji Tani mund të bëni video-thirrje nga aplikacioni Google Gmail

Tani mund të bëni video-thirrje nga aplikacioni Google Gmail

Opsioni i thirrjes me zë dhe video ka arritur në Google Chat, si pjesë e aplikacionit Gmail për Android dhe iOS.

Funksioni u njoftua për herë të parë në shtator dhe nga 6 dhjetori filloi t’u shpërndahet përdoruesve që kanë Google Workspace, G Suite ose një llogari personale të Google.

Më parë ishte e mundur të bëni një telefonatë nga aplikacioni Gmail, por deri më tani ky proces ka përfshirë dërgimin e një ftese për një telefonatë video-konferencë të Google Meet.

Megjithatë, në të ardhmen, do të ketë ikona të thjeshta telefoni dhe video në këndin e sipërm djathtas të çdo bisede një-në-një, dhe këto ikona mund të përdoren për të nisur një telefonatë.

Edhe pse është një shtesë e thjeshtë, ajo do t’i lejojë Google të bëjë gjithashtu Gmail një vend të centralizuar për të gjitha shërbimet e komunikimit.

Në njoftimin e Google thuhet se përdoruesi do të ridrejtohet në aplikacionin Gmail edhe nëse nis një telefonatë nga aplikacioni Google Chat.

Funksioni tani është i disponueshëm për përdoruesit e Gmail në platformat Android dhe iOS. /

Exit mobile version