Ballina Auto Teknologjia e re e Fordit, hajnat s’mund t’i vjedhin rrotat e veturës

Teknologjia e re e Fordit, hajnat s’mund t’i vjedhin rrotat e veturës

Mbyllja dhe sigurimi i rrotave, tashmë ka kaluar në nivel teknologjik.

Vjedhja e rrotave, do ishte edhe mjaft e kushtueshme, sepse çmimi i tyre është i lartë. Por, për këtë ka menduar Ford, që ka zhvilluar një teknologji të re për mbylljen e rrotave të veturës, që t’iu pamundësojnë hajnave për t’i vjedhur, transmeton lajmi.net.

Inxhinierët kanë përdorur rezolucionin 3D, ku fillimisht regjistrohet zëri i pronarit të makinës, për rreth një sekondë, pastaj valën zanore e kthen në linjë për printim fizik.

Siguresat me sistemin e brendshëm 3D, krijohen në metalin që i reziston acidin dhe ndryshkut. 

Exit mobile version