Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Trump kërkon që Kongresistja e mbuluar të japë dorëheqje

Trump kërkon që Kongresistja e mbuluar të japë dorëheqje

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump, i ka bërë thirrje Kongresistes Demokratike Ilhan Omar të japë dorëheqjen për çështjen e postimeve “antisemitike” .

Pavarësisht se kërkoi falje për vërejtjet e saj, Trump tha të martën gjatë një takimi të kabinetit se “ajo që tha ajo ishte aq e thellë në zemrën e saj sa që kërkimfaljen e saj e përshkroi si “të çalë”.

Trump tha se Omar duhet të japë dorëheqjen ose së paku të hiqet nga Komiteti i Punëve të Jashtme.

Të dielën, Omari “u kryqëzua” për deklaratat e saj online ku ajo kritikoi ndikimin e Komitetit Amerikan të Izraelit për Çështjet Publike (AIPAC). Kryetari i dhomës Nancy Pelosi i kërkoi Omar të kërkojë falje.

Në kërkimfaljen e saj, Omar tha se “antisemitizmi është i vërtetë dhe unë jam mirënjohës për aleatët dhe kolegët hebrenj që më edukojnë në historinë e dhimbshme të trojeve antisemitike”.

“Qëllimi im nuk ishte kurrë të fyeja zgjedhësit e mi ose amerikanët hebrenj. Ne duhet të jemi gjithmonë të gatshëm të tërhiqemi dhe të mendojmë përmes kritikave, ashtu siç pres që njerëzit të më dëgjojnë kur të tjerët më sulmojnë për identitetin tim. Kjo është arsyeja pse unë kërkoj falje pa mëdyshje, “tha ajo. /MESAZHI/

Exit mobile version