Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Turqi, muslimanët në rajonet e goditura nga tërmeti falin teravinë e parë

Turqi, muslimanët në rajonet e goditura nga tërmeti falin teravinë e parë

Besimtarët muslimanë janë tubuar për të falur namazin e teravisë së parë edhe në rajonet e goditur nga tërmeti në Turqi, raporton Anadolu.

Besimtarët muslimanë arritën në Xhaminë Abdulhamid Han në Kahramanmaraş për të falur namazin e teravisë së parë të Muajit të Shenjtë të Ramazanit. Të mbijetuarit e tërmetit falën namazin e taravisë në tendën e ngritur në oborrin e xhamisë-simbol të qytetit.

Muslimanët falën namazin e teravisë së parë edhe në Xhaminë “Haci Cuma Kahraman” në Hatay, qytet gjithashtu i goditur nga tërmeti.

Exit mobile version