Ballina Lajmet Ushtarët izraelitë ngacmuan seksualisht gratë palestineze dhe u vodhën paratë

Ushtarët izraelitë ngacmuan seksualisht gratë palestineze dhe u vodhën paratë

Dy ushtarë izraelitë akuzohen për ngacmimin seksual të grave palestineze dhe vjedhjen e parave dhe sendeve personale nga palestinezët që kalojnë nëpër një pikë kontrolli në pjesën qendrore të Bregut Perëndimor të pushtuar.

Gazeta ditore e Izraelit që transmetohet në gjuhën angleze, Haaretz, raportoi se të dyshuarit të cilët po shërbejnë në Korpusin e Policisë Ushtarake, kanë kryer ngacmimet e grave palestineze në pikën e kontrollit të Qalandiya pranë Ramallahut, në kundërshtim me urdhrat.

Gjatë bastisjeve, ushtarët i preknin gratë në mënyrë të papërshtatshme dhe kërkuan që të zhvendoseshin. Ata gjithashtu vodhën para nga gratë dhe burrat në pikat e kontrollit.

Një gjykatë ushtarake ka zgjatur paraburgimin e tyre për një javë dhe tha se veprimet e tyre ishin të motivuara nga racizmi.

Pika e kontrollit në Qalandiya është shpesh një pikë e nxehtë e tensionit ndërmjet ushtarëve izraelitë dhe palestinezëve, pasi është një nga kalimet kryesore në Bregun Perëndimor.

Exit mobile version