Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Zyrtarja e OBSH-së: lu’fta në Ga’za duhet të ndalet

Zyrtarja e OBSH-së: lu’fta në Ga’za duhet të ndalet

Margaret Harris

Margaret Harris, zëdhënëse e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), ka folur për Al Jazeera për situatën e kujdesit shëndetësor në Gaza. Këtu është një përmbledhje e asaj që ajo tha:

Situata shëndetësore në Gaza është shumë e vështirë dhe ekipet mjekësore janë të pafuqishme për shkak të mungesës së kapaciteteve.

Izraeli vazhdon të vrasë fëmijë, gra dhe mjekë në Gaza.

Makina e luftës që tërbohet në Gaza duhet të ndalet dhe ne e kemi kërkuar këtë që nga dita e parë.

Exit mobile version