Ballina Jeta Dieta 6 mënyra të sigurta për të humbur yndyrën e barkut, bazuar në...

6 mënyra të sigurta për të humbur yndyrën e barkut, bazuar në shkencë

Dhjami i barkut nuk është problem vetëm sepse mund të duket i keq, por në fakt, yndyra në zonën e barkut është e lidhur fort me sëmundje si diabeti i tipit 2 dhe sëmundjet e zemrës.

Për këtë arsye, Largimi

Dhjami i barkut vlerësohet zakonisht duke matur perimetrin rreth belit tuaj. Kjo lehtë mund të bëhet në shtëpi me një metër të thjeshtë në formë shiriti.

Çdo masë mbi 102 cm për meshkujt dhe 88 cm në femra njihet si trashësi e madhe abdominale.

Nëse ju keni shumë yndyrë rreth belit tuaj, atëherë duhet të merrni disa hapa për të hequr qafe atë edhe në qoftë se ju nuk jeni shumë e rëndë në përgjithësi.

Për fat të mirë, ka disa strategji të provuara që janë treguar efektive dhe që synojnë yndyrën në zonën e barkut më shumë se zonat e tjera të trupit.

Këtu janë 6 mënyra të bazuara në dëshmi për të humbur yndyrën e barkut.

  1. Mos hani sheqer dhe shmangni pije të ëmbla
  2. Ushqimi më shumë proteina është një strategji afatgjatë për të reduktuar yndyrën e barkut
  3. Elemininoni plotësisht karbohidratet dhe merrni proteina
  4. Hani ushqime të pasura me fibra, veçanërisht fibra të trashë
  5. Kontrolloni sasinë e ushqimeve tuaja dhe kuptoni saktësisht se çfarë dhe sa jeni duke ngrënë
Exit mobile version