Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Dy milionë raste në ditë në botë, por shumë më pak vdekje

Dy milionë raste në ditë në botë, por shumë më pak vdekje

Mike Tildesley

Në javën e parë të vitit, mesatarisht në ditë u regjistruan më shumë se dy milionë raste të Covid-19 në mbarë botën, dyfishi i javës së fundit të 2021, por vdekjet kanë rënë në minimum që nga tetori 2020, me një mesatare prej 6 237.

Këtë e tregojnë të dhënat e mbledhura nga AFP, sipas të cilave nga 1 deri më 7 janar infektimet e reja ditore ishin mesatarisht 2 106 118.

Që nga zbulimi i variantit Omicron në fund të nëntorit, pozitivët e provuar globalisht janë rritur gjithashtu me 270%.

”Varianti Omicron mund ta bëjë endemik Covid-19 në BM”, tha një këshilltar i lartë i qeverisë britanike për ”Times Radio”, raportoi ”Guardian”.

Mike Tildesley, nga Universiteti i Warwick-ut dhe anëtar i grupit Shkencor të Modelimit Pandemik të Influencës (SPI-M), vuri në dukje se mutacioni i fundit i virusit është më ngjitës, por më pak i rëndë se ai i mëparshmi.

“Ajo që mund të ndodhë në të ardhmen është shfaqja e një varianti të ri më pak serioz, falë të cilit, në terma afatgjatë, Covid-19 do të bëhej diçka e ngjashme me të ftohtin e zakonshëm me të cilin kemi jetuar deri tani”, theksoi ai. /atsh

Exit mobile version