Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Gazetarët e BBC-së, The New York Times e Reuters u spiunuan nga...

Gazetarët e BBC-së, The New York Times e Reuters u spiunuan nga gjermanët për më shumë se një dekadë

Shërbimi i inteligjencës të jashtme gjermane BND kanë spiunuar gazetarët e BBC, The New York Times, Reuters e disa media të tjera për më shumë se një dekadë, raporton Der Spiegel, transmeton koha.net.

Organizata Reporters Without Borders e ka quajtur këtë përgjim të dyshuar “si një sulm monstruoz në lirinë e shtypit”, sipas Der Spieleg.

Der Spiegel ka raportuar se BND ka listuar së paku 50 numra të telefonit, faksit dhe email adresa të gazetarëve apo të dhomave të lajmeve në listën e saj me fjalën kyçe “përzgjedhëse” për mbikëqyrje që nga viti 1999, transmeton koha.net.

Aty përfshihet dhjetëra numra të Korporatës BBC me selinë e saj në Londër dhe Afganistan, si dhe BBC World Service, kanë thënë Der Spiegel gjerman.

Një numër i madh i The New Times gjithashtu ishte në listë dhe të numrave mobil satelitor të agjencisë Reuters në Afganistan, Pakistan dhe Nigerisë.

Agjencia e inteligjencës gjermane BDM ka refuzuar që të komentoi, ka thënë gazeta gjermane Der Spiegel.

Ndërsa nga BBC ka thënë: “Ne jemi shumë të zhgënjyer nga dëgjimi i këtyre pretendimeve. Ne thërrasim të gjitha qeveritë që të respektojnë funksionimin e një shtypi të lirë”.

Exit mobile version